Onze leden vertellen waarom

Jochem Uytdehaage

 

"Als ik naar de toekomst kijk, dan ben ik op dit moment minder positief dan pak ‘m beet 5 jaar geleden. De vraagstukken met betrekking tot onze aarde, onze samenleving zijn inmiddels dermate complex en groot, dat we samen moeten werken. Daarom steun ik ook graag een initiatief waarmee meerdere sustainable doelen worden geholpen. Samen kan je tenslotte meer gericht en een grotere impact maken. En hopelijk ook efficiënter opereren"

Sydney Brouwer

 

Het SDG speldje doet z'n werk goed. Toen ik aan een drager vroeg wat voor speldje het was, werd ik geïnspireerd door het verhaal erachter. Met één donatie 17 goede doelen steunen die de wereld beter maken op de meest cruciale punten. Ik ben dezelfde dag dan ook supporter gewoon en zal het speldje dragen.

Lars Sørensen

 

"Met de SDG Supporters Club wil ik het gat dichten tussen burger en boardroom. Doeners verbinden en een netwerk creëren van mensen met een intrinsieke motivatie om de Global goals te behalen voor 2030. Praten over de SDG's helpt niet. Het is tijd om zelf in actie te komen of organisaties te ondersteunen die dat al doen. Als lid van de SDG Supporters Club steun je direct 17 goede doelen in hun missie om een of meerdere Global Goals te realiseren. Zoals Nakatomi al zong "Let's come together and unite, Nothing's gonna stop us now.." .  

Peter ten Wolde

 

In mijn werk als spreker maak ik mensen ervan bewust dat de meesten van ons een vertekend en achterhaald wereldbeeld hebben, en dat op veel gebieden de wereld er een stuk beter voorstaat dan we vaak geneigd zijn te denken. Tegelijkertijd gaat er ook nog enorm veel mis en zijn er belangrijke uitdagingen.

Voor mij zijn de SDGs een uitstekend middel om zowel de uitdagingen en de geboekte resultaten helder, eenvoudig en in hun onderlinge samenhang in kaart te brengen. Dat zoveel mensen, organisaties en initiatieven over de hele wereld zich aan de SDGs verbinden schept een band. Deze verbinding is belangrijk want in de huidige geglobaliseerde, complexe wereld is samenwerking cruciaal om vooruitgang te boeken. De intentie tot samenwerking die uit de SDGs spreekt, stemt mij hoopvol voor de toekomst.

En waarom ben jij lid geworden?

Commentaren: 3 (Discussie gesloten)
 • #3

  Maurice Beijk / Rentmeester2050.nl (donderdag, 06 december 2018 17:13)

  Mijn motto is al 20 jaar GROEN = DOEN, met nadruk op doen. De SDG's zijn vanaf de introductie voor mij mooie leidraden om gestructureerd een duurzaam beleid te voeren. Mijn enthousiasme is zo groot, dat ik de SDG's standaard in al mijn presentaties heb opgenomen. Want ik vind dat het nog steeds te onbekend is en onbekend, maakt onbemind. Ik gun een ieder een schone toekomst om bemind te worden.

 • #2

  Peter Mirrer (vrijdag, 02 november 2018 11:44)

  Na het inspirerende betoog van Lars Sorensen en Kees Klomp is het zinvol om een bijdragen te leveren aan de 17 doelen die op d werled moeten worden gerealiseerd om te voorkomen dat we nog verder afgeleiden naar een onleefbare wereld.

 • #1

  Annette Schermer (zaterdag, 01 september 2018 09:21)

  Het beeldmerk van SDG is wereldwijd bekend. Sociale ondernemers en duurzaamheidsadviseurs slaan steeds vaker de handen ineen om op SDG te verbinden in hun werk op de vloer. De resultaten zijn heel positief, maar nog druppels op de gloeiende plaat. Een revolutionaire verschuiving is nodig om productie- en consumptiepatronen fair en duurzaam te maken. Het kader daarvoor is een publieke taak op alle internationale, nationale en lokale niveau’s. Een oproep dus aan overheden om hun rol te erkennen en richting te geven. Hoe groter de groep die zichtbaar met het realiseren van SDG bezig is, hoe duidelijker het is dat we de gemeenschappelijke taken oppakken en willen versnellen.

SDG Supporters Club